ТИВЕРЦІ

східнослов'янський племінний союз; назва походить від античної назви Дністра Тірас (Тіра); жили у межиріччі Пруту й Дністра та на сх. від Дністра (межували з уличами); на пд. до Чорного моря і Дунаю; на пн. до верхів'я Дністра (межували з дулібами); основне заняття: орне землеробство; воювали з київським кн. Олегом, печенігами і були ними витіснені на пн.; переселились у Прикарпаття і Закарпаття; згадані в літописах 944 як учасники походу кн. Ігоря на Візантію.

Смотреть больше слов в «УСЕ (Універсальному словнику-енциклопедії)»

ТИГР →← ТИВЕРІАДСЬКЕ ОЗЕРО

Смотреть что такое ТИВЕРЦІ в других словарях:

ТИВЕРЦІ

Східнослов'янський племінний союз; назва походить від античної назви Дністра Тірас (Тіра); жили у межиріччі Пруту й Дністра та на сх. від Дністра (межу... смотреть

ТИВЕРЦІ

ТИ́ВЕРЦІ, ів, мн. (одн. ти́верець, рця, ч.).Племінна група східних слов'ян, що населяла територію в пониззі Дністра, Пруту й Дунаю.До утворення Київськ... смотреть

ТИВЕРЦІ

-ів, мн. (одн. тиверець, -рця, ч.). Племінна група східних слов'ян, що населяла територію в пониззі Дністра, Пруту й Дунаю.

ТИВЕРЦІ

-ів, мн. (одн. тиверець, -рця, ч. ).Племінна група східних слов'ян, що населяла територію в пониззі Дністра, Пруту й Дунаю.

ТИВЕРЦІ

ист. тиверцы

T: 95