ГРОЦІЙ

(Grotius, Хротіус) Гуго, 1583-1645, голландський правник, дипломат і філософ, один з творців теорії міжнародного права та школи природного права.

Смотреть больше слов в «УСЕ (Універсальному словнику-енциклопедії)»

ГРОШІ →← ГРОТЕСК

Смотреть что такое ГРОЦІЙ в других словарях:

ГРОЦІЙ

Гроцій Гуго (1583–1645) - нідерландський юрист і філософ (латинізоване ім’я від Huіg De Groot). Гроцій народився 10 квітня 1583 року в Дельфті (Об’єднані провінції) в сім’ї професійних правників. Розпочав свій життєвий шлях як вундеркінд, обдарований гуманітарними здібностями, з раннього дитинства писав довершені вірші латиною, а в 11 років, вступив до Лейденського університету. У Лейдені він вивчав гуманітарні і математичні науки, а потім зажив життям типового гуманіста: переклад класичних текстів, створення віршів та історичних опусів, діяльність на посту дипломатичного і політичного радника провідного державного діяча Об’єднаних провінцій Жана ван Ольденбарневельта. Ольденбарневельт влаштував Гроція на ряд державних посад, найвищими з-поміж яких були посада чиновника Пенсійного департаменту і мера міста Роттердама (1612 рік). У 1619 році його кар’єра політичного радника і політика наблизилася до свого трагічного фіналу. Впродовж попереднього десятиліття Гроцій і Ольденбарневе... смотреть

ГРОЦІЙ

(Grotius, Хротіус)Гуго, 1583-1645, голландський правник, дипломат і філософ, один з творців теорії міжнародного права та школи природного права.

ГРОЦІЙ

див. Гроцій, Гуго де Гроот

T: 189